ПРАВИЛА ПРИЙОМУ ДО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

Які нормативні документи регулюють вступ до 1 класу?

Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом Міністерства освіти i науки України від 16 квітня 2018 року № 367, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05 травня 2018 р. за № 564/32016. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0564-18.

Чи визначена дата закінчення прийому документів для вступу дитини до 1 класу на 2023-2024 н.р.?

Дата закінчення прийому закладами загальної середньої освіти документів для вступу до 1 класу — 31 травня.

Хто подає документи для вступу дитини до 1 класу?

Документи подаються одним з батьків дитини (їх законними представниками) особисто до 31 травня.

Які необхідні документи для зарахування до 1 класу?

Необхідно одному з батьків до 31 травня надати:

Загальноосвітні навчальні заклади приймають дітей на навчання відповідно до визначеної території обслуговування. За наявності вільних місць дитина може навчатися і в інших навчальних закладах.

Перелік необхідних документів для зарахування до інших класів:
1. Заява від батьків.
2. Медична картка дитини.
3. Копія свідоцтва про народження дитини.
4. Особова справа.

Зарахування до першого класу.

1.До першого класу зараховуються, як правило, діти з шести років.

2.Заява про зарахування дитини до першого класу закладу освіти, за яким закріплена територія обслуговування, на якій проживає ця дитина, та відповідні документи подаються до закладу одним з батьків дитини особисто до 31 травня.

3. Впродовж двох робочих днів з дня зарахування дітей заклад освіти оприлюднює з дотриманням Закону України "Про захист персональних даних" на інформаційному стенді закладу освіти, а також на офіційному веб-сайті закладу освіти:

- список зарахованих учнів із зазначенням лише їх прізвищ;

- оголошення про дату, час, місце і спосіб розподілу на класи;

- інформацію про кількість вільних місць і прізвища дітей, які претендують на вільні місця.

4.Впродовж 01-15 червня заяви про зарахування не приймаються, що не виключає права батьків подавати їх після 15 червня на вільні місця.

5.Присутність дитини під час подання заяви про зарахування або її зарахування не є обов’язковою і не може вимагатися працівниками закладу освіти чи бути умовою її зарахування.

6.Якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв про зарахування не перевищує загальної кількості місць у першому (перших) класі (класах), не пізніше 01 червня видається наказ про зарахування усіх дітей.

7.Якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв про зарахування перевищує загальну кількість місць у першому (перших) класі (класах), зарахування дітей відбувається за такими правилами:

1) до 01 червня включно зараховуються усі діти, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене, а також діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі, чи дітьми працівників цього закладу освіти

2) до 15 червня включно на вільні місця зараховуються діти, які не проживають на території обслуговування цього закладу;

8. Після 15 червня зарахування на вільні місця відбувається у такому порядку:

- до початку навчального року - діти, які мають право на першочергове зарахування;

- впродовж навчального року - у порядку надходження заяв про зарахування.

Іноземні громадяни та особи без громадянства зараховуються до школи відповідно до законодавства та міжнародних договорів.

Переведення учнів до наступного класу здійснюється у порядку, встановленому МОН України.

У разі переходу учня до іншого закладу освіти для здобуття повної загальної середньої освіти батьки або особи, які їх замінюють, подають до школи заяву із зазначенням причини переходу та довідку про продовження навчання в іншому закладі.

Кiлькiсть переглядiв: 919

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Січень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031