• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Від традицій народу – до традицій мого роду

Від традицій народу – до традицій мого роду

2017-11-30

/Files/images/1_dzvnok/DSCN5811.JPG

Рід, родовід, родина, рідня…. Слова одного кореня, які споконвіку в Україні вважалися святими. Саме з сім’ї починається земне життя людини. Тут вона здобуває свій перший досвід спілкування зі світом, звідси робить свої перші кроки, тут пізнає цінності життя, вчиться шанувати батька й матір, свій рід, любити землю, де народилася, берегти пам'ять свого роду.

Учні 5 класу Любимівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на чолі з класним керівником Силютіною І.Ф. провели родинне свято. Зібралась велика дружня родина батьків і дітей згадати традиції українського народу, свого роду, розповісти про звичаї та обряди, а також про українські страви, які є традиційними і колоритними для українців.

Розпочали свято з вікторини про історію України. Діти приготували родоводи та цікаві розповіді про свій рід.

У дружній і щирій обстановці діти уміло показували свої вміння: декламувати вірші, співати, інсценувати, танцювати. Співали і батьки, вони взяли участь у конкурсі «Вгадай мелодію», пригадали українські народні пісні.

Запросили на свято Євгена Білого, учасника конкурсу «Мастер шеф» 7 сезону, він колишній учень нашої школи. Діти були просто приголомшені, адже це був сюрприз. Участь Євгена у святі невеличка - перевірити, як діти ліпили варенички та презентували свою страву. Євген наголосив, що необхідно завжди рухатись вперед, гарно вчитись, бути відповідальним, активним, і постійно працювати, якщо хочеш досягти успіху у своєму житті.

Учні розповіли про українські свята, про традиційні українські страви. Також послухали гостей свята: Бирську М.М., першу вчительку та Дубину Н.В., секретаря школи, які розповіли про український борщ та хліб, традиції їх походження, приготування, народні прикмети що пов’язані з ними. Завершенням свята було частування українськими стравами.

Хочеться щиро подякувати батькам за допомогу і підтримку, адже саме вони - перша опора для своїх дітей. А діти повинні цінувати те, що ними цікавляться, їх люблять та виховують рідні люди. Щира подяка батькам за активну участь у святі.

Нехай українська родина буде завжди дружньою, живе у мирі і злагоді, примножує українські традиції і звичаї, і не забуває про свій рід, родину, Батьківщину.

Кiлькiсть переглядiв: 190

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930